fbpx

Şehit Ömer Halisdemir Ulusal Bisiklet Turu” Arnavutköy’den Start Aldı

Arnavutköy Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle, 15 Temmuz şehit ve gazilerini anmak amacıyla gerçekleştirilen “Şehit Ömer Halisdemir Ulusal Bisiklet Turu” İstanbul’dan başladı. Arnavutköy Vadi Park önünden başlayan tura 250 profesyonel bisikletçi katıldı. Arnavutköy Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen tur esnasında, güzergâhta bulunan il ve ilçelerden toplanan topraklar da şehidin mezarına götürülecek. İlk gün Sakarya Hendek İlçesi’ne ulaşacak olan bisikletçiler, buradan toprak alarak Bolu güzergâhından devam edecekler. 14 Temmuz Cuma günü, 15 Temmuz hain darbe girişiminin kahramanı olan Ömer Halisdemir’in Niğde Bor İlçesi Çukurkuyu Köyü’ndeki kabrini ziyaret edecek olan sporcular, sırasıyla Sakarya, Bolu Ankara ve Aksaray’a uğrayacaklar.

“Demokrasi Tarihine Altın Harflerle Yazıldı”

Demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak 15 Temmuz demokrasi mücadelesinin 1.yıldönümünde düzenlenen Ömer Halisdemir Ulusal Bisiklet Turu, 15 Temmuz şehit ve gazilerini bir kez daha anmak amacıylaArnavutköyden start aldı. Programa Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın basın açıklamasıyla başladı.

Turnuvaya katılan bisikletçiler, Arnavutköy Vadi Park’ta Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’yla bir araya geldi.

Baltacı, gerçekleştirdikleri turla, milleti için canını feda eden şehit Ömer Halisdemir’in adının yaşatılmasını istediklerini belirterek, “Sporcular 6 şehirden geçerek Niğde’ye ulaşacak. Gidilen her ilde, o ilin valisi ziyaret edilerek, o ile ait toprak alınacak ve şehidimizin huzuruna gidilecek.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bisikletçiler, Arnavutköy’den aldıkları toprakla, Niğde’ye doğru pedal çevirmeye başladı.

“Ömer Halisdemir Çok Büyük Bir Kahramanlık Örneği Gösterdi”

Ömer Halisdemir gibi bir kahraman için pedal çevirmekten gurur duyduğunu ifade eden Muzaffer Efendioğlu, “15 Temmuz şehitlerimiz, Ömer Halisdemir için bizim için çok önemli bir gün. Bu önemli günde çok büyük bir organizasyon yapıyoruz buradan Ömer Halisdemir’in evine kadar bisiklet süreceğiz. İnşallah kazasız belasız gider geliriz. Ömer Halisdemir çok büyük bir kahramanlık örneği gösterdi Türk milletinin tarihinde olduğu kahramanları gibi Ulubatlı Hasan gibi diyorum. İnşallah mekanı cennet olsun ruhu şad olsun. Onun anısına yaptığımız bu organizasyona katılmaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

“Ömer Halisdemir İçin Biz Ne Yapsak Azdır”

Ömer Halisdemir’in 15 Temmuz gecesi Türk milleti için kendini feda ettiğini dile getiren engelli sporcu Hayati Yiğitoğlu, “Niğde’ye kadar gidecek olan arkadaşlarımın yanında köprüye kadar pedal çevireceğim. Ben öncelikle Arnavutköy Belediyesi’ni takdir ediyorum, teşekkür ediyorum. Ömer Halisdemir için biz ne yapsak azdır. Terimizi, yaşımızı akıtacağız, o bu vatan için kanını, canını her şeyini verdi. Bizde hu vatan için elimizden ne geliyorsa karınca misali ben engelli bir sporcu olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Sadece bu turda değil biz vatan için hazırız. O günde biz ülkemizi yeniden kurtardık dolayısıyla 15 Temmuz’un gönlümüzdeki yeri apayrı” dedi.

“Burada Olmaktan Çok Mutluyum”

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerken duygulandığını dile getiren Vedat Koç, “Bu organizasyon benim için hiçbir şey çünkü burada bizim birçok insanımız şehit oldu, gazi oldu bizde sokaklardaydık lakin biz o mertebeye ulaşamadık. Bu anma programında bizde elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Buradan Niğde’ye Ömer Halisdemir’i anmak için bisiklet turu düzenleniyor ve burada olmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir